perjantai 13. syyskuuta 2013

Trinidad Scorpion Morouga Blend (capsicum chinense)

Kyseessä on maailman tulisimmaksi mitattu chili. Scorpionissa voi olla jopa huimat 2 miljoonaa scovillea mutta hedelmissä voi olla heittoja tulisuudessa. Vertailuksi esim. Jalopenossa on 2500-8000 scovillea ja se on Scorpioniin nähden aika hurja ero. Tästä linkistä pääset tutustumaan chilien tulisuuksiin Chilien_tulisuus. Kyseinen lajike on kuitenkin saanut haastajan täältä meidän kotoisasta Suomen maasta, sillä Suomalainen chilin kasvattaja Fatalii on onnistunut jalostamaan chililajikkeen (Fatalii Gourmet Jigsaw) jonka uskotaan olevan vieläkin tulisempi. Jigsawin virallista tulisuutta ei olla päästy vielä mittamaan koska uusi lajike tarvitsee useamman sukupolven vakiintuakseen.

Itsellä Scorpioni kasvaa toista kautta, pientä satoakin olen saanut ja päässyt nauttimaan tästä hurjasta makuelämyksestä. Ensimmäisen kauden sato oli vaatimaton kaksi hedelmää mutta tällä kaudella näyttää jo hieman paremmalta sillä kypsyneitä hedelmiä on tullut noin kymmenkunta ja raakileitakin kasvissa on toistakymmentä. Itse olen kyseistä chiliä maistanu tuoreeltaan mikä oli aivan uskomaton kokemus. Chiliä pureskellessa ja poltteen levitessä suuhun ensimmäinen ajatus oli että sylkäsenkö chilin pois mutta päätin kuitenkin nauttia chilin loppuun asti. Polte suussa oli aivan sanoinkuvailemattoman suuri ja kesti noin. 10-15minuuttia. Tätä makuelämystä en suosittele kenellekkään ellet oikeasti tiedä mitä olet suuhun pistämässä. Olen myös silpunnut Scorpionia mm. valkosipuli tuorejuustoon mistä tuli mielestäni todella hyvää. 

Laitetaan kasvista ja hedelmistä myös pari kuvaa. Kyseessä minun tämän kauden kasvi ja tämä on laitettu kasvamaan Tammikuussa pistokkaasta.
Trinidad Scorpion

Trinidad Scorpion

Trinidad Scorpion

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti